Na co uważać, wybierając catering dietetyczny w Bielsku-Białej?

Data dodania: 2018-05-23

Na co uważać, wybierając catering dietetyczny w Bielsku-Białej?

W ostatnich latach bardzo wzrosła świadomość zdrowego odżywiania. Firm oferujących diety pudełkowe w Bielsku-Białej i okolicach powstaje w związku z tym coraz więcej. Gotowe posiłki dietetyczne wydają się być idealnym rozwiązaniem dla osób, którym szkoda czasu na gotowanie, a chcą schudnąć lub zdrowo się odżywiać na co dzień. Czym zatem się kierować przy wyborze cateringu dietetycznego i na co zwrócić szczególną uwagę?

Szeroka oferta zbilansowanych diet

Po pierwsze powinniśmy zwrócić uwagę na szeroką ofertę.  Im więcej opcji diet, tym większa szansa na to, że znajdziemy taką, która będzie idealnie dopasowana do naszych potrzeb. Plusem jest możliwość dostosowania menu lub stworzenia diety indywidualnej, którą profesjonalna firma powinna mieć w swojej ofercie. Przykładowo Nutridieta posiada opcję „Moje Preferencje”, która umożliwia wykluczenie z diety wybranych składników. Można również dostarczyć własny jadłospis, na podstawie którego zostaną przygotowane posiłki. Jest to tzw. dieta indywidualna, która podlega indywidualnej wycenie.

Kontakt z dietetykiem – bezpłatne konsultacje

Dobrze zbilansowana dieta jest kluczem do osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Niestety dalej w społeczeństwie pokutuje mit, że aby schudnąć, wystarczy tylko ograniczyć kalorie do minimum. Prowadzi to do wielu problemów zdrowotnych. Profesjonalna firma zawsze współpracuje z dietetykiem. W oparciu o jego wiedzę powstają zdrowe i dobrze zbilansowane dania o odpowiedniej kaloryczności. Dodatkowym atutem są konsultacje z dietetykiem. Ważne jest, aby w każdej chwili można było skontaktować się z dietetykiem telefonicznie lub poprosić o spotkanie. Bezpłatna porada w kwestii doboru diety oraz bezpłatne konsultacje wstępne, powinny być w standardzie.

Transport dań – dieta z dostawą w Bielsku-Białej

Zwróćmy przede wszystkim uwagę na to, czy firma nie dowozi swoich posiłków z daleka. Odległość, jaką mają pokonać dania, nie pozostaje bez znaczenia dla zachowania wysokiej jakości składników. Pamiętajmy, że posiłki nie zawierają żadnych konserwantów, więc termin przydatności do spożycia skraca się o czas potrzebny na dostawę. Ponadto, dostawa dietetycznych posiłków powinna odbywać się w warunkach chłodniczych (chłodnia lub pojemniki termiczne) i tylko w samochodach zatwierdzonych do przewozu żywności. Zaraz po otrzymaniu diety sprawdźmy, czy dania są chłodne. Najlepiej zrobić to przykładając dłoń do dna pojemniczków z posiłkami.

Jakość i znakowanie produktów

Spójrzmy krytycznym okiem na produkty, z jakich komponowane są potrawy. Każdy z posiłków powinien zawierać etykietę z wyszczególnieniem składników, alergenów, wartości odżywczych (energia, ilość białka, tłuszczy, węglowodanów), masy netto, sposobu przechowywania. Absolutnie konieczna jest data przydatności do spożycia. Dobry catering dietetyczny na Śląsku będzie zapakowany w jednorazowe, szczelne pojemniki, zamknięte zgrzewem foliowym, który zapobiega wniknięciu brudu, drobnoustrojów i zapobiega rozlaniu potrawy.

Własne zaplecze produkcyjne

Zapytajmy naszego potencjalnego dostawcę, gdzie produkowane są posiłki. Czy posiada własną kuchnię, czy też zleca przygotowanie diety swojemu podwykonawcy? To bardzo ważne, by wiedzieć, kto weźmie odpowiedzialność za ewentualne niezgodności, braki w dostawie czy niewłaściwą jakość diety. Miejsce produkcji i podmiot odpowiedzialny powinien być w pełni jawny.

Wybierając catering dietetyczny sprawdź także:

  • opinie firmy w Internecie oraz wśród znajomych,
  • jak duże ma doświadczenie (od kiedy istnieje na rynku),
  • skuteczność, czyli efekty diety. Nutridieta publikuje metamorfozy klientów „przed” i „po” na Facebooku www.facebook.com/CateringDietetycznyNutridieta/


Zestaw próbny

W firmie Nutridieta istnieje możliwość zakupu dwudniowego zestawu próbnego z rabatem 30%. To niezobowiązująca opcja przetestowania diety. Zamówienia na posiłki można złożyć przez naszą stronę TUTAJ.

Autor: Liliana Maciejewska- dietetyczka i propagatorka zdrowego żywienia. Założycielka cateringu dietetycznego Nutridieta. Od 8 lat z pasją rozwija firmę, tworzy niepowtarzalne menu i doradza swoim klientom, jak skutecznie schudnąć i zachować szczupłą sylwetkę.

/Artykuł sponsorowany/

Podziel się na:

Najpopularniejsze:


JUŻ WE WRZEŚNIU!

WSZYSTKIE MAGAZYNY


NASZ BLOG

Jestem Ambasadorem Marki