Biała galaretka z owocami

Data dodania: 2019-07-18

Przezroczysta galaretka, która pięknie eksponuje dodatki, to bez wątpienia jeden z kulinarnych hitów ostatnich sezonów. W połączeniu z kolorowymi owocami, których latem nie brakuje, może być ciekawym, lekkim i smacznym deserem. A co więcej, może stać się zachętą do odkrywania owocowych smaków.

 

Składniki (3 porcje):

⁃ 1 opakowanie galaretki przezroczystej truskawkowo-waniliowej

⁃ 1/2 opakowania galaretki malinowej

⁃ 400 g różnych owoców sezonowych (np. porzeczek czerwonych, czarnych, agrestu, moreli, arbuza, poziomek)

⁃ 750 ml wody Mama i ja

 

Wykonanie:

1. Galaretki rozpuść w osobnych miskach według wskazań producenta, zalewając gorącą wodą Mama i ja.

2. Na dno trzech pucharków wylać malinową galaretkę, ostudzić i przełożyć do lodówki do momentu stężenia.

3. Owoce dokładnie umyć, obrać, a większe elementy pokroić w kostkę.

4. Osuszone owoce ułożyć na zastygniętej, czerwonej galaretce, a następnie zalać chłodną, przezroczystą galaretką. Wypełnione pucharki przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia ich zawartości.

5. Deserki podajemy schłodzone.

 

 

Woda źródlana Mama i ja

Cena:

1,5 L – cena: 2zł

0,5 L – cena: 1,50zł

0,33 L – cena: ok. 1,2 zł

Podziel się na:

Najpopularniejsze:


NASZ BLOG

MAPA Z POMYSŁAMI - ŚCIĄGNIJ